Også du er en idiot.

Kender du følelsen af at være omgivet af mennesker, der handler forkert eller siger noget dumt? Måske endda så forkert eller dumt, at det for dig ikke er til at holde ud?

 

Den følelse kender jeg. Jeg har erfaret at der ikke findes idioter, kun forskellige perspektiver.

Det er ikke idiot i ordets bogstavelige forstand, men i den betydning vi ofte bruger i dagligdagen, når vi skal adskille os fra den vi tager afstand fra. Set i det lys er en idiot en indikation på hvilken forståelse vi har overfor den person, som vi udråber som idioten. Derfor kan jeg nu sige: Også du er en idiot. Der vil altid være nogle mennesker som vil vække ovenstående følelser i dem selv, ved din blotte tilstedeværelse. Sådan må det være, da vi ikke alle er samme sted og ikke ser på tingene fra samme vinkel.

Det er en sindssygt irriterende opdagelse.

Det betyder at min irritation eller forargelse, udspringer af noget i mig. Det er ikke ham idioten nede i kiosken, gadehververen fra greenpeace eller hende i burka der lige er gået over for rødt, der er noget galt med. Det er følelsen det vækker i mig når jeg observerer det. Jeg kan dermed bruge de mennesker som viser mig deres idioti, til at spørge mig selv hvorfor jeg reagerer på dem som jeg gør. På den måde bliver de mennesker til hjælpere i min egen udvikling, og ikke til idioter som forpester mit liv med deres dårligdomme.

Det er en sindssygt irriterende opdagelse.

Når jeg lever i forbindelse til mig selv, med mod til at stå ærligt frem, så er jeg fri fra at blive udråbt som idiot af andre. Er det mig der er idioten, set fra min næste’s perspektiv, er det kun hans perspektiv som skaber hans virkelighed.

Det er en sindssygt dejlig opdagelse.

– Der findes ingen idioter.

 

Jeg blev inspireret da jeg læste dette citat jeg faldt over på nettet:

“If you really want to do something, you will find a way. If you don’t, you will find an excuse”.

Tak for opmærksomheden.

Jesper.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: